• virtuelne_ture

  • Trstenik
    15°
    Cloudy
  • logo_opstina_trsteniklogo_narodni_univerzitet
  • logo_ispis

  • октобар 2018
    понедељак уторак среда четвртак петак субота недеља
    октобар 1, 2018 октобар 2, 2018 октобар 3, 2018 октобар 4, 2018 октобар 5, 2018 октобар 6, 2018 октобар 7, 2018
    октобар 8, 2018 октобар 9, 2018 октобар 10, 2018 октобар 11, 2018 октобар 12, 2018 октобар 13, 2018 октобар 14, 2018
    октобар 15, 2018 октобар 16, 2018 октобар 17, 2018 октобар 18, 2018

    Сајам лова, риболова, туризма и старих заната/The Fair of Hunting, Fishing and Rural Tourism

    Сајам лова, риболова, туризма и старих заната/The Fair of Hunting, Fishing and Rural Tourism
    октобар 19, 2018

    Сајам лова, риболова, туризма и старих заната/The Fair of Hunting, Fishing and Rural Tourism

    Сајам лова, риболова, туризма и старих заната/The Fair of Hunting, Fishing and Rural Tourism
    октобар 20, 2018

    Сајам лова, риболова, туризма и старих заната/The Fair of Hunting, Fishing and Rural Tourism

    Сајам лова, риболова, туризма и старих заната/The Fair of Hunting, Fishing and Rural Tourism
    октобар 21, 2018
    октобар 22, 2018 октобар 23, 2018 октобар 24, 2018 октобар 25, 2018 октобар 26, 2018 октобар 27, 2018 октобар 28, 2018
    октобар 29, 2018 октобар 30, 2018 октобар 31, 2018 новембар 1, 2018 новембар 2, 2018 новембар 3, 2018 новембар 4, 2018
  • Која манифестација, по Вашем мишљењу, привлачи највише туриста у општину Трстеник?

  • Почетна > Гастро понуда и смештај > Печење – Храна са душом

    Печење – Храна са душом

    Трстеник и околина су познати по доброј храни, а нарочито по прасећем и јагњећем печењу. Најбоље се, кажу, једе у Стопањи. Стопања је село у околини Трстеника са највећим бројем печењара по глави становника и заслужено носи титулу престонице печења.

    Прве печењаре су почеле са радом још 30-тих година прошлог века и од тада се традиција преноси са колена на колено. Данас се дуж неких 300 метара пута Крушевац-Краљево, који пролази кроз село, налази чак 8 печењара. Нема тог путника који је прошао селом а да је одолео мирису овог специјалитета.

    pecenje

    Овдашње кафеџије се хвале да нема значајније личности из света спорта, уметности или било које сфере јавног живота која није бар једном свратила на печење „код Петљавине“ или у „Стевину кафану“ и која неће рећи да се у Стопањи једе најбоље печење у Србији! У летњој сезони долази и доста странаца, и што је још битније многи се задовољни враћају.

    Стопањске кафеџије откривају тајну доброг печења, а то је да је месо младо и крто, наравно свеже, и додају да је потребан и добар мајстор за сечење врућег печења, какво се овде конзумира.      

    pecenje, pecenjare, stopanja

    Током Печењијаде, фестивала у славу печења који се одржава септембра месеца, преко 20.000 посетилаца похрли у Стопању да ужива у укусима свеже и вруће прасетине и јагњетине.

    Под слоганом „Печење спаја људе“ у Стопањи се тражи столица више, а дилема је само једна: прасеће или јагњеће?

    pecenjijada, pecenje, stopanja

     ПЕЧЕЊАРЕ У СТОПАЊИ

    •  „Стевина кафана“ 

    Тел: + 381 63 776 9995

    •  „Спорт“ 

    Тел: +381 37 727 660

    •  „Стопања-2017“

    Тел: + 381 62 201 677

    •  „Код Шекија“ 

    Тел:+381 37 727 801

    •  „Зеленгора“ 

    Тел: +381 37 727 761

    •  “Београд“ 

    Тел: +381 37 727 942

    •  „Наше мало кафанче“

    Тел: + 381 62 369717

    •  „Кафана Бинић“

    Тел: +381 62 280 574

    • Контакт:
    • Туристичка организација општине Трстеник
    • 37240 Трстеник, Цара Душана 27
    • тел: +381 37 715 263
    • info@turizamtrstenik.rs, www.turizamtrstenik.rs
    Радно време:
    Понедељак - петак
    7-15 часова
    Пратите нас
    Билтен

    © 2018.Туристичка организација Трстеник. Сва права задржана.