• virtuelne_ture

  • Trstenik
    15°
    Cloudy
  • logo_opstina_trsteniklogo_narodni_univerzitet
  • logo_ispis

  • новембар 2024
    понедељак уторак среда четвртак петак субота недеља
    октобар 28, 2024 октобар 29, 2024 октобар 30, 2024 октобар 31, 2024 новембар 1, 2024 новембар 2, 2024 новембар 3, 2024
    новембар 4, 2024 новембар 5, 2024 новембар 6, 2024 новембар 7, 2024 новембар 8, 2024 новембар 9, 2024 новембар 10, 2024
    новембар 11, 2024 новембар 12, 2024 новембар 13, 2024 новембар 14, 2024 новембар 15, 2024 новембар 16, 2024 новембар 17, 2024
    новембар 18, 2024 новембар 19, 2024 новембар 20, 2024 новембар 21, 2024 новембар 22, 2024 новембар 23, 2024 новембар 24, 2024
    новембар 25, 2024 новембар 26, 2024 новембар 27, 2024 новембар 28, 2024 новембар 29, 2024 новембар 30, 2024 децембар 1, 2024
  • Која манифестација, по Вашем мишљењу, привлачи највише туриста у општину Трстеник?

  • Гастрономад поново у Трстенику

    25/04/2022
    Подели:

    Трстенички крај је познат по доброј храни, која се овде производи, али и радо конзумира. Плодно земљиште поред Западне Мораве је као створено за гајење обиља разног поврћа, а благо нагнуте стране Гледићких планина и Гоча за гајење воћа и винове лозе. Предели под шумом су богати дивљим воћем, печуркама, а има и скупоцених тартуфа. Свиње моравке су се гајиле на овом подручју нарочито у време Милоша Обреновића, а њихово месо је данас цењено због бољег квалитета, мањег садржаја масти и богатог укуса.

    Гастрономад Катарина Петровић Каја је боравила у Трстенику, где је од домаћина Дејана Марковића научила како се припрема свињски филе на моравски начин од меса “моравке”, домаће сорте свиња које су се некада, у много већем броју, гајиле у овом крају Србије.

    Дејан Марковић, власник и главни кувар ресторана МС у Трстенику, је припремио рапсодију укуса за нашу гошћу и упознао је са трстеничким крајем као одличан домаћин и врстан кулинар. 

    Како се у Трстенику, са погледом на „стари мост“ и уз жубор Мораве, припремао свињски филе, погледајте у новој епизоди кулинарског серијала  Гастрономад, у понедељак, 25. априла, у 17:20 сати на РТС 1. 

    Реприза је у суботу 30. априла у 13.45 сати. 

     

    • Контакт:
    • Туристичка организација општине Трстеник
    • 37240 Трстеник, Цара Душана 27
    • +381 37 715 263
    • info@turizamtrstenik.rs, www.turizamtrstenik.rs
    Радно време:
    Понедељак - петак
    7-15 часова
    Пратите нас
    Билтен

    © 2018.Туристичка организација Трстеник. Сва права задржана.