Радно време угоститељских објеката
07/05/2021
- Почев од 7. маја 2021. године угоститељски објекти могу радити сваког дана од 06.00 до 22.00 часа , уз поштовање следећих епидемиолошких мера:
У затвореном делу угоститељског обекта мора се обезбедити да:
- корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),
- запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,
- не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо (тзв.жива музика) после 18.00 часова,
- укупна попуњеност објекта не може вити већа од 50% максималне попуњености, и
- на улазу мора видно бити истакнута корисна површина целог објекта, односно простора и број лица која могу бити присутна (под корисним површином подразумева се услужни део, односно изузимају се помоћне просторије, тоалети, магацини и сл.) и обавеза посетиоца да носе заштитне маске.
У отвореном делу угоститељског објекта мора се обезбедити да:
- корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),
- запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,
- између столова мора бити размак од најмање два метра, тако што се тај размак рачуна између особа које седе за различитим столовима,
- за столом не може седети више од пет особа,
- уколико не постоје столови и столице за седење на отвореном делу, растојање између свих присутних лица на отвореном делу мора бити такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице,
- отворени део објекта мора бити физички одељен од јавне површине у смислу да се мора поставити физичка препрека (баријера) између тог дела и јавне површине тако да између корисника услуга и лица на јавној површини буде размак од минимум 3 метра,
- не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо (тзв.жива музика) после 18.00 часова.