Get Adobe Flash player

Na_moravi_13

Почетна Трстеник на Међународном сајму туризма

Трстеник на Међународном сајму туризма

 
sajam3_mОд 21.02. до 24.02. 2013. године Туристичка организација општине Трстеник је први пут 
Првог дана одржана је промоција сеоског туризма-специјални гост на штанду био је Жика Николић, новинар и аутор „Шаренице" као промотер. Дегустирала се храна из етно села „РакезРакезић“ из Брезовице и сеоских домаћинстава из Јасиковице и Мале Дренове. Пијуцкала су се вина из трстеничког виногорја. Штанд су посетили и високи представници општине Трстеник, председник Мирослав Алексић и заменик председника Радомир Милуновић, као и председник Скупштине Милић Павловић.самостално наступала на Међународном сајму туризма у Београду. Припремљен је нови пропагандни материјал и осмишљене су тематске промотивне активности.
Посетиоци штанда су имали прилику да прва три дана учествују у наградној игри: требало је само да попуне податке и убаце у наш котлић!
Приликом промоције винског туризма гости-домаћини на штанду биле су винарије „Стемина", „Милосављевић" и „Виногради Николић", а као специјални гости били су витезови и госпе „Јерининог града". Вино се ''точило" на бурадима „Пинтера" из Глободера. Уз вино се служио локални сир „Јасиковац". Промоција вина је привукла и велики број новинара, али и велики број посетилаца, како из струке тако и обичних грађана.
sajam3_m sajam7_m sajam5_m
Трећег дана сајма организована је промоција манифестација: „Дани на Морави", „Јефимијини дани" и „Савремена српска проза". Директор „Меркура" из Врњачке Бање, Дејан Станојевић и колега из суседне бањске туристичке организације Горан Каравесовић, извукли су из „златног котлића" два срећна добитника викенда за две особе у Трстенику за време манифестације „Дани на Морави". Награде су отишле у Пирот и Деспотовац.
sajam6_m sajam2_m sajam4_m
Током сајма посетиоци су на нашем штанду могли су да виде, осете, пробају, пију само локалне производе. Захваљујемо се и води „Мивела" и Содаџијској радњи из Трстеника, чији су производи привукли велику пажњу посетилаца.