Get Adobe Flash player

Na_moravi_13

У славу Светог Трифуна

vino1
У
Трстенику је 14. фебруара одржана традиционална манифестација у славу Светог Трифуна, заштитника воћара, виноградара и винара. Окупили су се најбољи виноградари и винари трстеничког краја, као и произвођачи лозних калемова и воћних садница.

У такмичарском делу је било 82 узорка вина у категорији црвених, белих и розе вина од којих је 24 награђено златном, 36 сребрном и 2 бронзаном медаљом. Комисија састављена од искусних технолога, енолога и инжењера пољопривреде је била задовољна овогодишњом бербом и квалитетом вина, о чему сведоче и ова бројна одличја, која су подстицај винарима да у следећој берби остваре још боље резултате.

Златне медаље добили су:
Радић Драган из Велике Дренове, Милановић Бојан из Велике Дренове, Вукосављевић Марко из Дренче, Игњатовић Бојан из Рујишника и Срдија Миодраг из Бачке Паланке у категорији црвених вина.
Александар Ћирић из Риљца, Ђурђевић Алекса из Пољне, Радомир Додић из Милутовцам Велимировић Владимир из мале Сугубине, Маринковић Слађан из Бучја, Марковић Саша из Милутовца, Стеван и Љубиша Вучић из Штулца, Мирковић Зоран из Риљца, Симић Милош из Мале Сугубине у категорији белих вина.
Вукадиновић Мирослав из Мијајловца, Ћирић Немања из Риљца, Милосављевић Милан из Медвеђе, Мутавџић Саша из Велике Дренове, Велимировић Владимир из Мале Сугубине, Јанићијевић Дејан из Рујишника, Дачић Драган из Мале Сугубине, Мирковић Радомир из Риљца, Мирковић Зоран из Риљца и Војиновић Владица из Пољне у категорији розе вина.
 
Сребрне медаље добили су:
Вукадиновић Мирослав из Мијајловца, Марковић Саша из Милутовца, Велимировић Владимир из Мале Сугубине, Велимировић Мирко из Мале Сугубине, Дачић Драган из Мале Сугубине, Мирковић Зоран из Риљца, Агатоновић Срећко из Мале Дренове, Додић Радомир из Милутовца и Васић Зоран из Мале Сугубине у категорији црвених вина.

Костић Тодор из Милутовца, Радић Драган из Велике Дренове, Бабић Мирослав из Велике Дренове, Вукадиновић Мирослав из Мијајловца, Зоран Ћирић из Риљца, Радовановић Михајло из Риљца, Ћирић Немања из Риљца, Божић Ђорђе из Медвеђе, Ана и Јелена Стојковић из Селишта, Милановић Бојан из Велике Дренове, Вукосављевић Марко из Дренче, Велимировић Мирко из Мале Сугубине, Игњатовић Бојан из Рујишника, Јаковљевић Јован из Мале Дренове, Симић Милош из Мале Сугубине и Мирковић Радомир из Риљца у категорији белих вина.
Радић Драган из Велике Дренове, Милановић Бојан из Велике Дренове, Игњатовић Бојан из Рујишника, Јаковљевић Јован из Мале Дренове, Александар Ћирић из Риљца, Велимировић Мирко из Мале Сугубине, Радовановић Михајло из Риљца, у категорији розе вина.

Бронзане медаље добили су:
Трошић Милан из Божуревца у категорији црвених вина.
Васић Зоран из Мале Сугубине у категорији белих вина.

Удружење виноградара, воћара и винара трстеничког краја „Свети Трифун" са седиштем у Риљцу је и ове године доделило признања најбољим виноградарима и воћарима: Миломиру Милосављевићу из Бучја, Градимиру Јовановићу из Страгара и Михајлу Радовановићу из Риљца, као и предузећу „Винокалем" из Велике Дренове.

У категорији најлепши вински штанд победила је винарија Вукадиновић из Мијајловца.

У излагачком делу манифестације учествовали су: Удружење воћара, виноградара и винара трстеничког краја „Свети Трифун", Винска ризница из Риљца, Винарија Вукадиновић из Мијајловца, Винарија Стемина из Трстеник, Винарија Милосављевић из Бучје, Винар Срећко Симић из Мијајловца, Удружење „Јефимијин вез", предузеће за производњу МС Пинтер из Глободера, Винокалем из Велике Дренове, Подрум Радоје из Медвеђе, произвођачи лозних калемова и воћних садница: Агроексим, КЛОН из Страгара, Гроф оф Милутовац, Расадник МБ из Страгара, затим, Винер осигурање, Гасна опрема за пољопривреду-Гасикс, плетар Ђорђе Манџукић и дуборезац Мирча Пантелић.

Организатори ове традиционалне манифестације су: Туристичка организација општине Трстеник, Народни универзитет Трстеник и Удружење виноградара, воћара и винара трстеничког краја „Свети Трифун", уз подршку и покровитељство Општине Трстеник.