Get Adobe Flash player

Na_moravi_13

Почетна Међународни сајам туризма и сеоског туризма

Међународни сајам туризма и сеоског туризма

Од четвртка, 26. до суботе, 28. новембра у Крагујевцу ће бити одржан седми „Међународни сајам туризма и сеоског туризма“ и „Трећи продајни сајам зимнице и домаће радиности“. Сајам организује Градска туристичка организација „Крагујевац“, у сарадњи са „Шумадија сајмом“, а покровитељ манифестације, која је оцењена као „Догађај од изузетног значаја“, је Град Крагујевац.
 sajam_kg
Шумадија сајам” пружа одличне услове свим излагачима, како за излагање тако и за едукативне програме и радионице у „Медија центру”. Тако ће током три сајамска дана бити одржан састанак групације за сеоски туризам Привредне коморе Србије, едукативне радионице “Темпус пројекта”, предавања за ученике и студенте угоститељских школа, и презентације сеоских домаћинстава, међу којима ће бити и Туристичко рекреативни центар Момчило Чековић из Горњег Милановца, који је ове године добио националну награду “Туристички цвет”.
 
Овај сајам пружа могућност упознавања са новим видовима одмора и забаве, без напорних путовања и уз неупоредиво мање трошкове, јер се у сеоским домаћинствима, недалеко од Крагујевца, цене пуног пансиона изузетно повољне, а на менију је искључиво здрава, домаћа храна.
 
Осим посете излагачких штандова, посетиоци ће моћи да присуствују бројним промоцијама и презентацијама угоститељских објеката и сеоских домаћинстава, као и наступима културно уметничких друштава и плесних група. Сва сајамска збивања пратиће бројни локални и национални медији, као и стручни часописи, и аутори бројних туристичких радио и ТВ емисија.
 
Туристичка организација општине Трстеник ће за представнике сеоског туризма и домаће радиности са територије општине Трстеник, а у циљу стицања нових искустава и вештина, организовати студијску посету овом сајму.