Get Adobe Flash player

Na_moravi_13

Почетна ОДРЖАН III БИЗНИС САМИТ „УПОСЛИМО СРБИЈУ“

ОДРЖАН III БИЗНИС САМИТ „УПОСЛИМО СРБИЈУ“

У Врњачкој Бањи је од 27. До 29. Јуна одржан III Међународни бизнис самит у организацији Етно центра Гегула из Краљева , Регионалне привредне коморе Краљева и Центра за стратешка истраживања Националне безбедности Београд, а уз подршку градова Краљевa и Новог Пазара и општина Трстеник, Врњачке Бање, Рашке и Богатића. Циљ Бизнис самита је да на занимљив и јединствен начин, кроз четири програмске целине, представи историју, културу, традицију Србије, али и нове могућности и идеје за пословање: Сајам српских брендова, Пословна идеја, Историјски и културни времеплов и Неискоришћени потенцијали Србије (пољопривреда, угоститељство и туризам). Као пратеће манифестације организовани су Сајам туризма, хране и пића и Национално такмичење за најбољу ракију и вино-КУП Врњачке Бање 2014. На сајму су општину Трстеник представили  Туристичка организација општине Трстеник, Удружење воћара, виноградара и винара „Свети Трифун“ из Риљца, манифестација Дани купине у Рујишнику, Удружење малинара и купинара-Рујишник, Винарија „Виногради Николић“, винарија „Винска ризница“ из Риљца и Удружење за неговање традиције и старих заната „Јефимијин вез“. У врло пријатном амбијенту дворишта хотела „Бреза“ представило се више од 30 учесника.

biznis1m biznis2m biznis3m
 
У веома оштрој конкуренцији, на такмичењу за најбоље ракије и вина, обе наше винарије које су се пријавиле, су освојиле веома запажене резултате. Винарија из Риљца, Винска ризница, у власништву породице Мирковић, освојила је златну медаљу за црвено вино, сребрне медаље за бело вино и ракију виљамовку, и бронзу за ракију лозу. Винарија „Виногради Николић“, у власништву породице Николић, освојила је сребрну медаљу за бело вино. На челу Комисије за оцењивање био је академик професор доктор Нинослав Никичевић. 
Бизнис самит и пратећи сајам су под слоганом „Упослимо Србију“, спојивши науку и привреду, указали  на наше неискоришћене потенцијале, али и нове могућности и идеје за пословање.