Get Adobe Flash player
Туристичка организација општине Трстеник основана је 1. априла 2003. године као јавна установа чији је циљ унапређење различитих видова туризма у складу са потенцијалима општине Трстеник. Рад Туристичке организације је јаван, а у широком обиму њених задатака набрајамо следеће:
 
  • израда Плана и програма унапређења и развоја туризма
  • сарадња са националном туристичком организацијом (ТОС) и надлежним министарствима у циљу бољег позиционирања општине Трстеник
  • сарадња са локалном самоуправом у циљу привлачења инвестиција у туризам на територији општине Трстеник
  • организовање и спровођење информативних и промотивних активности
  • издавачка делатност и израда сувенира
  • промоција општине Трстеник у земљи и иностранству
  • организација манифестација, забавних и празничних садржаја
  • организовање едукација и посредовање код пружаоца услуга у руралном туризму
  • вођење туристичког промета.
Thumbnail image
Преузмите...
Thumbnail image
Преузмите...
brosura_manastiri_m
Преузмите...
Thumbnail image
Преузмите...
Пропагандни материјал у издању Туристичке организације био је присутан на међународним сајмовима туризма у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Берзи бања у Врњачкој Бањи, Изложби туристичких публикација у Крушевцу, Златним рукама у Врњачкој Бањи, где смо са удружењем ''Јефимијин вез'' освојили и прву награду у области традиција и народно стваралаштво (2008). Такође, наш пропагандни материјал и сувенири се деле приликом посета званичних делегација и представника разних удружења иностранству.

Tоком 2008, 2009. и 2010. године организована су предавања и студијска путовања за домаћине у руралном туризму. Током 2011. и 2012. године организоване су студијске посете Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу.

Од 2008. године па до данашњих дана у продукцији ТВ Палма снимљено је осам емисија о трстеничким селима и ономе што она могу да понуде туристи. Емитовани су прилози о туристичкој понуди Трстеника и околине у "Шареници", "Књизи утисака", "Квадратури круга", као и на РТВ Пинк. Филм "52 викенда у Србији" емитован је на 50 регионалних телевизија у Србији и Републици Српској. Преко специјалозованог кабловског канала Навигатор, намењеном туризму, емитује се промо-филм о Трстенику.

Од бројних манифестација које је Туристичка организација организовала или се појавила као суорганизатор, поменућемо: Дан виноградара и винара ''Свети Трифун'', Дечију модну недељу, ''Европи на радост'', Аукцију ускршњих јаја, ''Трстеник на Морави'', Купинијаду у Рујишнику, Дане поврћа у Стопањи итд.

У плану за 2013. годину је покретање нове манифестације – Чарапанска печенијада у Стопањи.

Туризам, као привредна делатност за коју трстеничка општина има озбиљног потенцијала, је као такав саставни део Стратегије локалног одрживог развоја општине Трстеник.

Thumbnail image
Преузмите...
Thumbnail image
Преузмите...
Thumbnail image
Преузмите...